Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: DSLR fotoaparát Nikon D5500

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Nikon uviedla svojho nástupcu DSLR fotoaparátu D5300 a rovno prichádza s novým modelom D5500, ktorý prichádza s novinkou akou je LCD dotykový displej. Rovnako prešiel úpravami aj celkový dizajn tela fotoaparátu, ktorý je teraz menší a ľahší.

Dotykový LCD displej Vari-Angle s veľkosťou 3,2 palca sa dá vyklápať do rôznych smerov, čo prináša nové možnosti pri fotografovaní. Môžete si s ním spraviť aj obľúbenú selfie fotografiu. K rôznym nastaveniam má potom používateľ prístup pomocou jedného dotyku cez tlačidlo s funkciami.

D5500 síce používa rovnaký 24,2 megapixelový CMOS senzor spolu s obrazovým procesorom EXPEED 4 ako u jeho predchádzajúcej verzie, ale keďže nie je vybavený optickým low-pass filtrom, ponúka detailné a ostré zábery. Pre zachytenie dôležitých momentov má používateľ k dispozícii aj 39 bodový Auto Focus systém, ktorý vie uložiť až 5 snímok za sekundu.

Fotoaparát D5500 podporuje aj náhrávanie videa a to vo Full HD pri rýchlosti do 60 snímok za sekundu, čo umožní nahrávať aj rýchlo sa pohybujúce objekty či spomalené zábery. Citlivý mikrofón vie nahrať zvuk v stereo formáte. Samozrejmosťou je aj Wi-Fi pripojenie, pomocou ktorého sa o svoje zábery môžete podeliť so svojimi blízkymi.