Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Bunda Visijax s LED svetlami pre cyklistov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V hustej premávke alebo v noci je pre cyklistu dôležité mať kvalitné osvietenie a byť tak pre druhých účastníkov cestnej premávky dobre videný. Britská spoločnosť predstavila bundu s LED svetlami, ktoré posúvajú bezpečnosť cyklistu o kúsok ďalej.

Bunda Visijax je vybavená strategicky rozmiestnenými reflexnými prúžkami s LED diódami. Vpredu svietia prúžky bielym svetlom a na zadnej časti bundy je širší pás svietiaci na červeno.
Na rukávoch sú umiestnené blikajúce prúžky, ktoré slúžia ako smerové ukazovatele a aktivujú sa jednoducho zdvihnutím pravej alebo ľavej ruky v smere zabáčania. Smerový LED prúžok automaticky bliká po dobu zhruba piatich sekúnd.

Rozvody napájania LED svetiel sú šikovne ukryté spolu s batériou, ktorá na jedno nabitie by mala vydržať okolo 30 hodín prevádzky. Systém sa zapína alebo vypína pomocou ovládača v prednej časti bundy.

Visijax je vyrobený z nylónu potiahnutým teflónovou vrstvou, ktorá zabezpečuje odolnosť voči vode. A po odpojení a vybratí batérie sa dá táto bunda vyprať aj v automatickej práčke.