Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: Robotický vysávač POWERbot VR9000

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Robotické vysávače sa stávajú praktickými pomocníkmi v domácnostiach, no pri čistení niektorých druhov povrchov mávajú problémy. A práve s týmto by si mal vedieť poradiť nový vákuový robotický vysávač POWERbot VR 9000 od Samsungu, ktorý s pomocou nových technológií by nemal mať problém s podlahou z tvrdého dreva alebo kobercom.

Podľa vyjadrenia výrobcu má vákuový POWERbot VR9000 aj vďaka motoru Digital Invertor až 60 krát silnejšie nasávanie v porovnaní s inými robotickými vysávačmi a má až o 10 centimetrov širšiu obdĺžnikovú kefu, ktorou pri jednom prejdení pokryje väčšiu plochu. Odpadá tak potreba bočných kief. Technológia CycloneForce nasáva častice nečistôt tak, že smerujú do oddelenej vnútornej komory, čím sa minimalizuje upchávanie a zachová sa sila nasávania nečistôt.

POWERbot VR9000 na svoju orientáciu v priestore používa radu senzorov, čipov a je vybavený digitálnou kamerou. Dokáže identifikovať a následne sa vyhnúť malým predmetom v priestore ako sú napríklad detské hračky. Pomocou mapovacieho systému si vypočíta najúčinnejšiu čistiacu cestu a v prípade dokončenia čistenia alebo dobíjania batérie sa vráti späť do svojej dokovacej stanice.

Tento vákuový robotický vysávač by mal byť pre používateľov dostupný na jar 2015.