Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

CES 2015: G Flex2 nová generácia zakriveného smartfónu

CES 2015: G Flex2 nová generácia zakriveného smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

LG Electronics, na základe pozitívnych ohlasov u predchádzajúceho modelu, predstavuje druhú generáciu smartfónu s vertikálne zakriveným telom - LG G Flex2, ktorý sa môže pochváliť vylepšeným moderným dizajnom, vyšším výkonom a komfortom pri jeho používaní.

Oproti svojmu predchodcovi má G Flex2 upravený polomer zakrivenia, ktorý dynamicky prechádza krivkami v polomeroch od 400 mm do 700 mm, čo smartfónu dodáva harmonický vzhľad. Tento ergonomický dizajn prináša aj zlepšenie kvality prenášaného zvuku, keďže je mikrofón bližšie k ústam.

Jeho 5,5 palcový P-OLED displej zvláda už rozlíšenie Full HD, ktoré zabezpečí grafický čip Adreno 430. Operačný systém Android 5.0 Lollipop poháňa výkonný 64-bitový procesor Snapdragon 810 z radu Octa-Core. Pribudli aj nové aplikácie, niektoré z nich sa zameriavajú na jednoduchšie ovládanie zadného 13 MPx alebo 2,1 MPx predného fotoaparátu.

Užitočnou funkciu je aj mód rýchleho dobíjania 3000mAh batérie, kedy sa na jej polovičné dobitie vie G Flex2 dostať už za 40 minút. Zadný kryt smartfónu používa vylepšenú technológiu „samo ošetrenia“, kedy za kratší čas dokáže opraviť poškriabaný povrch a dodá tak aj používanému smartfónu nový vzhľad.