Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SoloShot2: váš osobný robotický kameraman

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 12. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotografovanie alebo nakrúcanie videa, najmä pri aktívnych športoch alebo v prírode, môže byť často problematické. Hlavne keď ste na to sami a chcete zachytiť vami vykonávanú činnosť v dynamických záberoch čo najlepšie. Pomôckou by mohlo byť práve robotické zariadenie SoloShot2.

Ako z názvu vyplýva, ide o druhú generáciu tohto zariadenia, ktoré sa nachádza medzi statívom a videokamerou (prípadne fotoaparátom). Skladá sa z dvoch jednotiek – základne umiestnenej na statíve a vodotesného vysielača označovaného ako „Tag“ („Značka“). Je kompatibilná s väčšinou dostupných statívov pre videokamery s hmotnosťou do 2,3 kilogramu. Namontovaná základňa na statíve pohybom sleduje umiestnenie značky, ktorú má používateľ pripevnenú na sebe.

Základňa SoloShot2 má maximálny komunikačný dosah do približne 600 metrov a vydrží objekt sledovať na jedno nabitie batérie až osem hodín. Dokáže sa otáčať plných 360 stupňov a to pri rýchlosti 80 stupňov za sekundu. Novinkou oproti predchádzajúcemu modelu je možnosť naklápania pripevnenej kamery pri sledovaní akcie do 150 stupňov pri rýchlosti 35 stupňov za sekundu. Batéria značky vám vydrží bez nabíjania štyri hodiny.

Pribudol aj voliteľný kamerový modul v základni, vďaka ktorému si teraz môžu užívatelia vzdialene spustiť a zastaviť nahrávanie alebo približovať a odďaľovať záber. To všetko pomocou tlačidiel na značke.

SoloShot2 má schopnosť sledovať viac značiek naraz. Podľa nastavenia sa základňa môže zameriavať na značku, ktoré je najbližšie alebo sa najrýchlejšie pohybuje. Jednu značku môžete sledovať aj s viacerými základňami, čo umožní nasnímať akciu z rôznych uhlov.