Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Samsung NX mini

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
21. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už dávno neplatí, že kompakty sú skrátka len lacné alternatívy pre tých, ktorí netúžia nosiť so sebou veľké zrkadlovky, alebo nepotrebujú práve najkvalitnejšie fotografie. Vymeniteľné objektívy, plná podpora v konektivite či poriadne rozlíšenie – to všetko už nájdete aj v takom šikovnom drobcovi, akým je Samsung NX mini.

Malé kompaktné telo ponúka na výber viacero optík. Objektív je totiž vymeniteľný a v kite sa predáva spolu s deväť milimetrovým variantom. Ultratenké rozmery vlastnia svetelnosť v hodnote F 3,5. Pasujú sem však objektívy s bajonetom zo série Samsung NX-M. Obrazový snímač typu CMOS BSI, teda so zadným osvetlením, má veľkosť až jeden palec. Vďaka týmto vlastnostiam dosahuje v zábere množstvo detailov, vysokú citlivosť a poriadnu rýchlosť ostrenia.

Hodnota ISO sa pritom vie vyšplhať od 160 až do výšky 25,600. Snímky sa dajú zaznamenávať v rôznych rozlíšeniach, z ktorých najvyššie je až poriadnych 21 megapixelov. Rozlíšenie videa zase dosahuje Full HD rozlíšenie s tridsiatimi snímkami za sekundu. Pri sekvenčnom snímaní zvládne NX mini, počas jednej sekundy, šesť snímok.

Fotoaparát sa nastavuje pomocou analógových tlačidiel na zadnej strane, ale tiež vďaka trojpalcovému, dotykovému displeju. Takýmto spôsobom sa menia aj režimy fotenia. Displej je i vyklápací, a to až do 180tich stupňov, čo vás povzbudí najmä vo výrobe selfie fotografií. Záznamy a fotografie putujú na mikro SD kartu. Konektorovú výbavu dopĺňajú mikro USB a mikro HDMI porty.

Nechýba však ani podpora modulu WiFi a NFC. To poteší najmä majiteľov smartfónov, ktorí tak ihneď získajú multimediálny obsah. V hornej časti sa nachádza i univerzálna pätka na pripojenie externého blesku. Fotoaparát poháňa batéria, ktorá má kapacitu 2,330 mAh. Zvládne tak približne 650 snímok. NX mini teda svojou výbavou naozaj zaujme a ak sa balíte na dovolenku a v taške máte len posledný kúsok voľného miesta, tento fotoaparát môže byť tou správnou voľbou, bez kompromisov v kvalite.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)