Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2014: Novinky II.

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
14. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ponúkame krátky prehľad niektorých ďalších noviniek z výstavy v nemeckom Berlíne.

Po novinkách číslo 1 prinášame aj ďalší súhrn zaujímavostí. Americký Garmin nezaostával na tohtoročnej IFE v oblasti náramkov a sme sa od neho novej generácie fitness náramku s názvom Vivo Smart. Prináša inováciu v podobe OLED displeja, ktorý je však poriadne ukrytý. Preberie sa pomocou dvojitého klepnutia a zobrazuje vám informácie o čase, či spálených kalóriách. Displej je pritom dotykový a možno pomocou neho ovládať i hudbu či rôzne aplikácie. Spolupracuje s Androidom aj s iOS a je vodeodolný do päťdesiatich metrov. 

Toshiba prišla do Nemecka, okrem iného, aj s dvojicou mobilných zariadení. V podobe Encore Mini s veľkosťou sedem palcov je tu tablet s operačným systémom Windows 8.1. Nechýba sada Microsoft Office, či priestor na úložisku OneDrive. Druhou novinkou je konvertibilný notebook Radius jedenásť. Poskytuje až päť rôznych režimov rozloženia v súvislosti s tým, čo práve robíte. Prináša zaujímavé parametre i portovú výbavu, vrátane HDMI, SD slotu či USB 3.0 konektora. 

Anglický Dyson (dajsn) predstavil svoj prvý robotický vysávač s názvom 360 Eye. Disponuje cyklónovým, teda vírivým rotujúcim vysávaním smetí. Tristo šesťdesiat stupňová kamera sníma miestnosť v štyridsať päť stupňovom uhle a pomáha pri navigácii. Nechýba samozrejme množstvo senzorov, ktoré sa starajú o zabezpečenie proti pádom zo schodov, či nárazom do stien a nábytku. Vysávač sa pohybuje pomocou praktických gumených pásov – takže kolieska tu neuvidíme. Pomocou mobilnej aplikácie pre Android i iOS ho môžete ovládať dokonca na diaľku.