Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Oculus pridáva do virtuálneho zážitku aj audio

Oculus pridáva do virtuálneho zážitku aj audio
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
22. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okulusy a virtuálna realita sú v poslednom čase skutočne často skloňovanými pojmami, a tak prihodíme ďalšie informácie do tejto kategórie. Šéf spoločnosti Oculus Brendan Iribe predstavil ich novinku na prvej konferencii Oculus s názvom Oculus Connect conference.

Novinka z dielne Oculus s virtuálnou realitou má názov Crescent Bay a tvorcovia ju predviedli v podobe prototypu na minulotýždňovej konferencii. Jej hlavnou zmenou je to, že tu pribudlo vstavané audio. Okrem toho je nový typ ľahší a má vylepšené 360-stupňové sledovanie pohybov. Ďalej sa zvýšilo i rozlíšenie a obnovovacia frekvencia obrazu. Najdôležitejšou inováciou je však práve pridaná audio zložka.

Oculus Crescent Bay

Iribe vraví, že medzi týmto prototypom a posledným Developer Kitom DK2 je asi taký rozdiel, ako medzi prvým DK1 a druhým DK2. V preklade to znamená – úplne nový zážitok. Slúchadlá sa dajú odobrať pre prípad, že by ste chceli použiť svoje vlastné a rovnako sa dá pracovať i s audio softvérom podľa vlastných predstáv. „Na audiu pracujeme rovnako tvrdo ako na vizuálnej stránke,“ hovorí Iribe. Zvuk je totiž rozhodne aspoň polovicou úspechu v prípade podobných zariadení s virtuálnou realitou.