Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V roku 2015 nám pribudnú v tablete 3D skenery

V roku 2015 nám pribudnú v tablete 3D skenery
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
19. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Šéf Intelu Brian Krzanich oznámil včera na konferencii MakerCon v New Yorku, že jeho spoločnosť plánuje už v roku 2015 integrovať do tabletov 3D skener. Verí, že sa im to podarí i v rámci tých najtenších zariadení.

Na konferencii MakerCon Intel vyhlásil, že chce už v roku 2015 zabudovať do tabletov 3D skener. „Naším cieľom je mať tablet, ktorý si skrátka len tak môžete hocikde kúpiť, a pritom má spomínané možnosti... Eventuálne, do dvoch až troch rokov chcem túto technológiu (3D skener) vložiť aj do mobilu,“ povedal Krzanich na konferencii. A že jeho vyhláseniach o 3D skeneroch v tablete neostali iba v hladine sľubov, demonštroval všetko s kolegami rovno na pódiu. Jednoducho obehli pár krát s namiereným tabletom okolo osoby stojacej na pódiu a plný 3D model sa objavil na obrazovke tabletu o pár minút. S takýmto skenom sa dá ďalej manipulovať v niektorom z 3D programov, či odoslať na vytlačenie do 3D tlače.

Ide o známu intelácku technológiu RealSense, ktorú sme už nedávno spomínali v súvislosti s tabletom Dell Venue 8 7000. Ten bude schopný pomocou špeciálnych kamier rozoznávať hĺbku obrazu, teda vykonávať priestorové merania.